HBO-WO combinatie in Friesland

Nieuws | de redactie
16 juni 2008 |

De Open Universiteit en de NHL gaan nauw samenwerken om de beroepsbevolking in het noorden van het land te professionaliseren. Eerste prioriteit is het terrein van EVC’s en ervaringscertificaten. De instellingen willen samen een volledige range van maatwerktrajecten op het vlak van hoger onderwijs voor de regio aanbieden. De twee HO-instellingen gaan ook nauw samenwerken bij de professionalisering van het onderwijs. De NHL is in het Noorden de belangrijkste aanbieder van lerarenopleidingen. De Open Universiteit heeft veel kennis van het gebruik van ICT in het onderwijs en via het Ruud de Moor Centrum kennis van professionalisering van onderwijsgevenden. De instellingen willen hun ervaring en kennis op dit vlak over en weer beter benutten.

Het derde concrete samenwerkingsgebied wordt gevormd door bedrijfsopleidingen, waar beide qua inhoud en vorm van het onderwijs elkaar meer kunnen aanvullen en versterken. Zo kan er in het noorden van Nederland meer maatwerk geleverd worden in verschillende onderwijsvormen (contactonderwijs, blended learning, afstandsonderwijs).



«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK