Kohnstamm-biograaf Europa-prof

Nieuws | de redactie
17 juni 2008 | Jan van der Harst iis de nieuwe hoogleraar in de Geschiedenis en Theorie van Europese Integratie aan de RUG. Eerder dit jaar publiceerde hij met Anjo G. Harryvan de veel geprezen biografie over de Europeaan van ons land en rechterhand van Jean Monnet, Max Kohnstamm. Van der Harst is sinds kort ook co-directeur van het Dutch Studies Centre Groningen-Fudan, een samenwerkingsverband met het Centre for European Studies van de Fudan-universiteit in Shanghai.

Jan van der Harst studeerde Geschiedenis aan de Rijksuniversiteit Leiden. Hij verrichtte van  1983 tot 1986 aan het Europees Universitair Instituut in Florence, Italië promotieonderzoek en promoveerde daar in 1988 op een onderzoek naar de Europese defensiegemeenschap in de jaren vijftig. Hij maakt deel uit van het European Union Liaison Committee of Historians en is lid van de redactie van het Journal of European Integration History.«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK