Nieuwe CHE-ranking in aantocht

Nieuws | de redactie
16 juni 2008 | Het succes van de Europese ‘excellence ranking’ door het CHE van de de bèta-wetenschappen krijgt een opmerkelijk vervolg. Begin 2009 komt als nieuwe editie een ranking van de kwaliteit van de opleidingen/faculteiten voor de sociale wetenschappen.

In het bijzonder de politicologie, economie en psychologie zullen daarbij getoetst worden. Het zal boeiend zijn te zien of de Nederlandse universiteiten daar even voortreffelijk in naar voren weten te komen als in december 2007 het geval bleek bij de bèta- ranking.

Op een seminar in de ETH in Zürich presenteerde het CHE zijn plannen voor de verdere ontwikkeling van de Excellence Ranking, onder meer door de samenwerking met ScienceGuide , en voor het vervolg op de eerste editie. Feedback kwam van 11 instellingen uit heel Europa die in de ranking van december 2007 een goede indruk hadden gemaakt. Over de ontwikkeling van de samenwerking van ScienceGuide met hen in het kader van een breder Europees netwerk van HO-partijen komt binnenkort nadere informatie beschikbaar


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK