Nyenrode snapt InHolland wel

Nieuws | de redactie
6 juni 2008 | De universiteit Nyenrode reageert niet paniekerig op de plannen van InHolland om haar deelneming in de collega-instelling af te stoten. "Het was ons natuurlijk al bekend dat het het voornemen van InHolland was om op termijn haar belang in Nyenrode af te stoten." Fijntjes zegt men er "alle begrip" voor te hebben "gezien de problematiek waarmee de hogeschool geconfronteerd wordt."

Men begrijpt heel wel dat de hogeschool in deze omstandigheden “andere prioriteiten moet gaan stellen en zich moet focussen.” Het is niet zo, dat Nyenrode nu blij is om InHolland als partner kwijt te gaan raken, want men “heeft de samenwerking in de afgelopen jaren op diverse terreinen als productief ervaren. En – het gaat Nyenrode financieel en inhoudelijk voor de wind. Over de afgelopen jaren werd een forse omzetgroei van meer dan 10% gerealiseerd en die groei zet zich in de komende jaren door, zo is de verwachting.”

Of er een nieuwe HO-instelling het stokje van InHolland zou moeten of willen gaan overnemen houdt Nyenrode nog in het midden. Eventuele nieuwe partnerships toetst men aan de eigen langere termijn strategie. “We werken aan de versterking van onze dominante nationale positie als business universiteit en de internationale uitbouw. Eventuele toekomstige samenwerkingsverbanden met nationale en internationale partners worden steeds getoetst aan dit strategisch kader,” aldus een woordvoerder tegenover ScienceGuide.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK