Summerschool voor Pabo

Nieuws | de redactie
18 juni 2008 | De Pedagogische Academie van de Hanzehogeschool Groningen biedt deze zomer speciale cursussen Taal en Rekenen aan voor aankomende eerstejaars studenten van de Academie. Studenten die een daarvan hebben gevolgd, kunnen daarna vervroegd de officiële toets doen. Zo kunnen ze zich -als ze de toets halen-  vervolgens geheel aan hun eerstejaarsprogramma wijden.

Zoals bekend, worden sinds enige tijd op alle Pedagogische Academies een voor eerstejaars studenten verplichte taal- en rekentoetsen gehouden. Deze door het CITO ontwikkelde toetsen worden drie keer aangeboden en moeten worden gehaald, want een onvoldoende leidt tot een negatief Bindend Studie Advies.

Het halen van deze toetsen blijkt voor veel studenten geen vanzelfsprekendheid. Daarom biedt de Pedagogische Academie van de Hanzehogeschool Groningen dit jaar voor het eerst Summercourses Rekenen en Taal aan. In de week van 18 augustus kan de student deelnemen aan een intensief programma onder leiding van deskundige docenten.

De cursussen duren beide tweeënhalve dag met daarnaast natuurlijk de nodige tijd aan zelfstudie. De kosten bedragen € 50,– per cursus.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK