Tariq Ramadan en de moslima: een debat

Nieuws | de redactie
3 juni 2008 | Wat kan de rol van moslimvrouwen zijn en hoe kunnen zij islamitische teksten interpreteren? Op welke wijze kan de islam als geloof en manier van leven in verhouding staan met secularisme als ideaal en in de praktijk? Deze twee thema's staan op vrijdag 13 juni 2008 centraal in het debat Moslims in het westen: tussen traditie en moderniteit met prof.dr. Tariq Ramadan en prof.dr. Asma Barlas.

Prof.dr. Asma Barlas is gasthoogleraar Politicologie op de Spinozaleerstoel aan de Universiteit van Amsterdam. Zij is directeur van het Centrum voor de studie van cultuur, ras en etniciteit van het Ithaca College in New York. Prof.dr. Tariq Ramadan is gasthoogleraar Burgerschap en Identiteit aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Het debat wordt georganiseerd door Avi Cenna, een multiculturele studentenvereniging van de Erasmus Universiteit Rotterdam (Erasmus MC).

Nadere informatie: Debat ‘Moslims in het westen: tussen traditie en moderniteit’
Vrijdag 13 juni 2008, 10.00-12.00 uur
Plaats: Woudestein Campus, collegezaal B4
Aanmelden verplicht via info@remove-this.avicenna.nl


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK