Toptalent beloond

Nieuws | de redactie
6 juni 2008 | Honderd excellente studenten krijgen een Huygens Scholarship, elk gemiddeld dertigduizend euro voor een studie in het buitenland. De Nederlandse bursalen treden in het buitenland op als informele ambassadeurs van het Nederlands hoger onderwijs en onderzoek, terwijl buitenlands talent zo kennis kan maken met wat onze universiteiten en hogescholen te bieden hebben.

OCW heeft het budget voor deze groep verdubbeld naar tien miljoen euro, terwijl het bedrag dat gereserveerd bleef voor Nederlandse studenten is verdrievoudigd van één tot drie miljoen euro. De uitvoering van het programma is gedelegeerd aan de Nuffic, terwijl een wetenschappelijke Raad van Toezicht de kwaliteit van het selectieproces bewaakt.

Kandidaten moeten een goed onderbouwd studieplan indienen Criteria zijn excellentie, originaliteit en betrokkenheid. Zeer goede studieresultaten en klinkende referenties zijn dan van wezenlijke betekenis. Datzelfde geldt voor de inhoud van het studievoorstel, dat verder moet gaan dan het geijkte en voorde hand liggende. Tenslotte is een overtuigende motivatie essentieel.

De bursalen, die zich reeds opmaken voor hun vertrek naar het buitenland, gaan opleidingen volgen die uiteenlopen van Algebraïsche meetkunde tot Internationaal veiligheidsbeleid en van Mariene ecologie tot Jazz-contrabas. De meesten van hen zullen hun studie vervolgen aan gerenommeerde instellingen in het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten, maar ook vermaarde instellingen in Frankrijk, Argentinië, Israël, Zuid-Afrika, Canada, Italië, en Zweden krijgen er een toptalent uit Nederland bij.

De inschrijving voor de volgende ronde van het Huygens Scholarship Programme duurt van 1 november 2008 tot en met 31 januari 2009. Meer informatie op www.nuffic.nl


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK