Training verbetert werk bedrijfsarts

Nieuws | de redactie
6 juni 2008 | Als artsen meer evidence based hebben leren werken, gaat de kwaliteit van hun hulpverlening omhoog. Nathalie Hugenholtz onderzocht aan de UvA welke faciliteiten in de kennisinfrastructuur nodig zijn om bedrijfsartsen te ondersteunen in het evidence-based werken.

Een adequate kennisinfrastructuur op lokaal, nationaal en internationaal niveau blijkt essentieel. Een Evidence Based Medicine-cursus (EBM-cursus), gecombineerd met bijeenkomsten waarbij de deelnemers zelf een casus inbrengen, vergroot de kennis en verandert ook het gedrag van de artsen. Zij geven echter wel aan dat ze in hun huidige praktijk maar weinig tijd hebben voor zulke bijeenkomsten.

Een digitale introductiecursus over deze manier van werken bleek al bij te dragen aan een verbetering van de know how van de betrokken bedrijfsartsen. Dr. N.I.R. Hugenholtz promoveert op 20 juni op haar onderzoek Managing knowledge in occupational health care.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK