Zware kost toch bestseller

Nieuws | de redactie
13 juni 2008 | Een Duitse hoogleraar heeft de voorbije 3 jaar zo veel van zijn boeken weten te verkopen, dat nog tijdens zijn leven een ‘verzamelde werken’ uitgave op de markt wordt gebracht. Zelf heeft hij in die korte tijd onverwacht zo’n twee miljoen euro verdiend aan zijn nogal hermetische wetenschappelijk werk.

Zijn meest recente boek verkocht wereldwijd al 2,5 miljoen exemplaren. De 132 essays en boeken die de professor sinds 1950 heeft gepubliceerd worden nu in een Opera Omnia editie van 13 delen bijeengebracht. Eerste deel zou nog voor het eind van dit jaar verschijnen. Naam van de bestseller-geleerde? Joseph Ratzinger.

Een analyse van het meest recente werk van de Duitse paus van de hand van Clifford Anderson, chef van het Abraham Kuyper Instituut in Princeton, leest u hier exclusief op ScienceGuide. “Pope Benedict XVI approaches the question of creation and evolution with an exemplary level of theological sophistication. I agree with his presupposition that the question of creation and evolution cannot be held apart from the question of the relation between reason and faith.”


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK