20 plakken, 4 goud?

Nieuws | de redactie
25 juli 2008 | China komt voor het eerst boven de USA in het medailleklassement van de Olympiade. Nederland wint 20 medailles in Beijing: vier maal goud, zeven zilveren en negen bronzen medailles. Economen van de RUG durven die voorspelling aan op basis van hun econometrisch model.

China haalt als thuisland naar verwachting vooral meer gouden medailles dan de Verenigde Staten, waardoor het bovenaan het klassement van landen komt. Nederland eindigt op plaats 18 in het landenklassement.

De voorspellingen van de Groningse economen Gerard Kuper en Elmer Sterken in ESB zijn gemaakt met een econometrisch model dat rekening houdt met de historische successen tijdens de Spelen, de bevolkingsomvang, het inkomen per hoofd, de resultaten van recente wereldkampioenschappen en het eerder genoemde thuisvoordeel van deelnemende landen. Eerder hebben de beide economen vrijwel acurate voorspellingen van de Olympische successen in Salt Lake City, Athene en Turijn geleverd.
«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK