Aspirant-dokters toch geplaatst

Nieuws | de redactie
17 juli 2008 | Bijna dertig studenten geneeskunde kunnen na de zomer alsnog aan de slag aan de UvA en VU. OCW geeft hen eenmalig toestemming hun fout in de selectie en toelatingsprocedure te repareren. Het gaat om 25 studenten aan de UvA en drie aan de VU. Hun extra instroom wordt wel bekostigd, maar in 2009 moeten er dan 28 kandidaten minder worden toegelaten tot de selectieprocedure.

De aspirant studenten hadden in eerste instantie gehoord dat ze waren aangenomen naar aanleiding van een speciale selectieprocedure. Maar daarna moesten UvA en VU erkennen dat hun plek op de gewilde opleiding toch niet zeker is.

De universiteiten gingen er ten onrechte vanuit dat ze de helft van het aantal studenten via selectierondes konden aannemen en dat het aantal kandidaten met een hoog cijfer van de lotingslijst gehaald zouden worden. Daardoor waren te veel plaatsen toegekend naar aanleiding van de selectieprocedure. De geselecteerde studenten bleken eigenlijk helemaal niet geselecteerd te zijn, maar moesten net als elk ander afwachten of ze de loting zouden doorkomen.
«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK