Haitink niet duurder dan premier

Nieuws | de redactie
21 juli 2008 | De SP wil dat dirigenten van symfonieorkesten niet meer verdienen dan de zogeheten Balkenende-norm. Kamerlid Jasper van Dijk vraagt de regering onder meer: “Deelt u de mening dat de salarissen van dirigenten (en vergelijkbare functies) moeten voldoen aan de Balkenendenorm, indien deze met publieke middelen worden gefinancierd?”

Ook zou minister Plasterk “een overzicht [moeten] geven van dirigenten die meer verdienen dan de minister-president.” Reden is dat hij het “een slechte zaak [vindt] dat orkesten “met publieke middelen tegen elkaar opbieden” om topdirigenten, zeker gezien het krappe overheidsbudget voor deze sector.” De SP vraagt daarom om voorstellen “voor de toepassing van de Balkenendenorm bij de klassieke orkesten.”


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK