Hervorm innovatiebeleid

Nieuws | de redactie
2 juli 2008 | Het VISION Era-Net consortium heeft een rapport over innovatiebeleid in kleinere Europese landen gepubliceerd. Ook over Nederland en de conclusies zijn helder. Hoewel innovatiebeleid per land verschilt, zijn de uitdagingen voor hervorming ervan dezelfde. Om innovatie in Europees verband daadwerkelijk op een hoger niveau te tillen, zal er meer lef getoond moeten worden.

Oude structuren dienen significant veranderd te worden en beleidsmaatregelen dienen in een bredere context geplaatst te worden. De verbreding van de context moet met name gezocht worden in innovatieactiviteiten in de dienstverlenende en sociale sector.

In totaal negen landen hebben meegewerkt aan het onderzoek, waaronder ook Nederland (zie hier het landenrapport). Andere landen die betrokken zijn in de studie zijn Estland, Ierland, Oostenrijk, Noorwegen, Zweden, Finland, Denemarken en Vlaanderen.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK