Imam toch niet ontslagen

Nieuws | de redactie
9 juli 2008 | De islamitische theoloog Bahaeddin Budak blijft docent van INHolland. “Laten we maar over onze eigen schaduw heen springen en hem weer aan het werk zetten," concludeerde het topmanagement van de hogeschool na een gesprek.

Eerst had voorzitter Dales aangekondigd de imam op staande voet te zullen ontslaan vanwege een advies op de site van de moslimomroep NIO. De theoloog is gestopt met zijn rubriek op deze website, omdat dit niet goed te combineren valt met zijn werk voor de hogeschool.

De NIO meldt op haar site echter, dat hij nog steeds achter zijn advies staat, maar “omdat hij vele van de reacties ‘ buiten proportie’  vond, heeft hij de NIO verzocht het betreffende artikel te verwijderen. De NIO heeft hem laten weten dat dit journalistiek gezien geen optie is. Hierop heeft dhr. Budak gereageerd door te stellen niet meer met de NIO te willen samenwerken. Op zijn verzoek zijn zowel het genoemde artikel als alle voorgaande artikelen van zijn hand verwijderd. Toekomstige samenwerking met dhr. Budak zal vanaf heden niet meer aan de orde zijn.”«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK