Japan eert Groningse bioloog

Nieuws | de redactie
17 juli 2008 | De Groningse bioloog prof. dr. Serge Daan heeft de Award for Eminent Scientists van de Japan Society for the Promotion of Science ontvangen, als eerste Nederlander sinds Nobelprijswinnaar Gerard ’t Hooft. De JPSP-award is verbonden aan een programma waarin Japanse universiteiten Nobelprijswinnaars en andere met belangrijke prijzen bekroonde wetenschappers uitnodigen voor een gasthoogleraarschap dat zich over een of meer bezoeken aan het land uitstrekt.

Jaarlijks worden twee tot vier awards toegekend. Doel is om jonge Japanse onderzoekers in direct contact te brengen met gezaghebbende wetenschappers. Van de uitgenodigde geleerden wordt verwacht dat ze tijdens hun verblijf voordrachten houden en jonge Japanse onderzoekers inspireren en adviseren in hun werk.

Serge Daan werd uitgenodigd door de Hokkaido University in Sapporo. In 2006 kreeg Daan de International Prize for Biology van de JSPS voor zijn werk in de chronobiologie. Dat is de tak van de biologie die zich bezighoudt met het dag-nachtritme en de werking van de biologische klok. Tijdens zijn eerste bezoek bezocht Daan de universiteiten van Osaka, Nagoya, Hokkaido, Kumamoto en Fukuoka.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK