Krijgt EUA Nederlander aan de top?

Nieuws | de redactie
8 juli 2008 | Volgend jaar wordt Sijbolt Noorda mogelijk voorzitter van de European University Association. De huidige VSNU-voorzitter is daartoe genomineerd door de EUA Council. Naast Noorda heeft de Council nog één andere kandidaat genomineerd.

Het gaat om Jean-Marc Rapp, vice-voorzitter van de EUA. Hij was voorheen collegevoorzitter van de Universiteit van Lausanne en voorzitter van de Zwitserse rectorenconferentie.

De volgende EUA-voorzitter wordt gekozen tijdens de najaarsconferentie in oktober 2008 in Rotterdam. De gekozene zal dan tijdens de voorjaarsconferentie van 2009 in Praag het roer overnemen van Georg Winckler, de huidige president. De EUA heeft overigens al jaren een Nederlander in het bestuur. Het gaat om Frans van Vught, voorheen voorzitter van de UTwente, tegenwoordig onder meer adviseur van Barroso en voorzitter van Neth- er.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK