Kunstpraktijk in de samenleving

Nieuws | de redactie
22 juli 2008 |

Het lectoraat “Kunstpraktijk in de Samenleving” onderzoekt de invloed van maatschappelijke veranderingen (technologische, wetenschappelijke, economische, (cultuur)politieke, …) op artistieke praktijken en tracht deze te beschrijven en te verklaren. Onder meer gestuurd door de inzichten van de kritische theorie tast het lectoraat de mogelijkheden af van een ideologische (her)positionering van de kunsten in de maatschappij.

Netwerk
Katholieke Universiteit Leuven. Universiteit Maastricht. Rijksuniversiteit Groningen.  Erasmus Universiteit Rotterdam.  Vrije Universiteit Amsterdam. Hogescholen voor de Kunsten in Nederland en België. Museum voor Hedendaagse Kunst Antwerpen.  Koninklijk Museum voor Schone. Biennale Brussel.  Instituut voor Beeldende Kunst en Audiovisuele Media.  Nederlands Architectuur Instituut. Koninklijk Ballet van Vlaanderen. De Singel Antwerpen.  De Vlaamse Opera.  De Filharmonie van Vlaanderen.  Vlaams Radio Orkest Brussel. De Nieuwe Vorst Tilburg. European Sociological Association. Vlaams Theater Instituut. Theater Instituut Nederland. Vlaams Fonds voor de Letteren. Fontys Hogeschool Kunsten

Over de lector
Dr. Pascal Gielen
(1970) is professionally based at the University of Groningen as sociologist of arts and has the chair ‘Arts in Society’ at the Fontys College for the Arts in Tilburg. Books written by Gielen are ‘Aesthetics for Decision Makers’ (2001), ‘Art in Networks’ (2003) and as co-author with Rudi Laermans ‘An Environment for Contemporary Art’ (2004) and ‘Cultural Good’ (2005). Gielens recent monographs are ‘The Unattainable Inside of the Past’ (2007) and ‘The Art Institution’ (2007). At this moment he is preparing the book ‘Field Works’ an empirical researche-based critical reading of the work of Pierre Bourdieu. Gielen is doing research about the effects of globalization on the contemporary visual arts. He developed the international master ‘Arts in Society’ at the University of Groningen and he is curator of the Biennial of Brussels 2008 for the sub-theme ‘(G)Localization of the Arts in Society’.


Contact
Dr P. Gielen
Fontys Hogeschool Kunsten
Bisschop Zwijsenplein
Tilburg
T 0031 486854126 (pascal gielen)
E p.gielen@fontys.nl
«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK