Mechatronica

Nieuws | de redactie
22 juli 2008 |

Het lectoraat Mechatronica stelt zich tot doel, om toegepaste kennis te ontwikkelen ten dienste van onderwijs en industrie. De kennis wordt opgebouwd in eigen onderzoek en in projecten met de industrie. De kenniskring rond het lectoraat is opgebouwd uit verschillende studierichtingen. De projecten worden uigevoerd door medewerkers van het lectoraat en docenten uit de kenniskring, aangevuld met zoveel mogelijk studenten. Op deze wijze wordt de kennis zo direct mogelijk in het onderwijs gebruikt. Het lectoraat is verder betroken in ontwikkeling van minoren en lesmodulen. Uiteraard is de kennis ook voor de industrie en andere onderwijsinstelling beschikbaar. We richten ons met name op het MKB voor nieuwe projecten

Het netwerk rond het lectoraat bestaat uit een groot aantal bedrijven uit de regio, die actief zijn in machinebouw. Daarnaast vormen Kennisinstellingen, de TUE en andere onderwijsinstituten belangrijke partners. Om mechatronica inzetbaar te maken voor toepassingen dichtbij de mensen werken we aan verbreding van het netwerk in de richting van automotive en (para) medische toepassingen

Over de lector
Henk Kiela
: Een gedegen kennismaking met sub micron machinebouw bij Philips Nat Lab begin 80-er jaren en diverse andere functies bij verschillende bedrijven in de mechatronische industrie. Midden 90-er jaren eigen bedrijf gestart (Opteq) waar ultra precisiedraaibanken ontwikkeld en verkocht worden voor het direct draaien van optiek in kunststof en metaal. Sinds mei 2007 voor 50% werkzaam als lector mechatronica

Contact
Ing. H.J. Kiela MBA
Fontys Hogeschool Engineering
Engineering
Rachelsmolen 1, gebouw R1
Postbus 347
5600 AH Eindhoven
T 0877 876 394
E h.kiela@fontys.nl
I www.fontys.nl/mechatronica/


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK