Nijmegen te weinig kosmopolitisch

Nieuws | de redactie
3 juli 2008 | De Radboud Universiteit moet internationaler worden, want de buitenlandse wetenschappelijke medewerkers namen veel te weinig toe. Hun aandeel steeg van 10 % in 2005 naar 13 % vorig jaar. Collegevoorzitter De Wijkerslooth noemt dit zonder meer ‘een tekortkoming”.

Een internationale wetenschappelijke staf is belangrijk om de positie van de Radboud Universiteit als internationale universiteit te versterken, zo geeft hij aan. De internationalisering van de staf wordt een van de speerpunten van het nieuwe strategische plan dat volgend jaar in gaat en nu in voorbereiding is. Daarin presenteert de RU haar plannen voor de komende vijf jaar, vanaf 2009.

In het voorgaande plan sprak De Wijkerslooth met zijn college de ambitie uit om tot de beste universiteiten van Europa behoren. De voorzitter stelt nu dat het lage aantal internationale wetenschappers een van de tekortkomingen van zijn universiteit is. In 2007 telde de RU 399 buitenlandse wetenschappelijk medewerkers (13 procent van het totale wetenschappelijk personeelsbestand). De medische en de bètafaculteit vormen bovendien samen de thuisbasis van tweederde van alle buitenlandse wetenschappelijk medewerkers. De populatie buitenlandse medewerkers bestaat voor 28 procent uit Duitsers, zo blijkt uit Voxlog.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK