Opstelten naar UU

Nieuws | de redactie
4 juli 2008 | Rotterdam raakt Ivo Opstelten nu echt kwijt. De burgemeester verlaat niet alleen zijn stad - wellicht om opgevolgd te worden door Doekle Terpstra? - maar treedt ook elders toe tot het HO-topbestuur.

Hij wordt lid van de Raad van Toezicht van de UU, op de stoel die zijn partijgenoot-bestuurder Ed Nijpels gaat achterlaten dit najaar. Hiermee keert Opstelten terug naar de  stad waar hij in de jaren negentig al burgemeester was. Opstelten doet in de sfeer van wetenschap en onderzoek meer bestuurlijke functies, onder meer als voorzitter van het Prins Bernhard Cultuurfonds en voorzitter van de Raad van Toezicht van het Genomics Initiative. 


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK