Bord aan de muur

Nieuws | de redactie
27 augustus 2008 |
De politie poogt wanhopig een studentenrage tegen te gaan: verkeersborden stelen voor aan de muur. Komende maand houdt de Groningse politie al een actie waarbij gestolen goederen zonder strafrechtelijke consequenties kunnen worden ingeleverd.  E

Het zijn vooral roodwitte stopborden die immens populair zijn onder studenten in Groningen, posters van filmsterren worden er al tijden niet meer verkocht. Bij een korte rekensom was duidelijk dat grootschalige diefstal van verkeersborden een aardige schadepost is voor de gemeente. Een bord kost minimaal 100 euro aan materiaal en arbeidsloon, maar dat is volgens de ‘contactfunctionaris studenten van het politiedistrict Groningen/Haren’ niet de belangrijkste reden dat de politie actie onderneemt. Hij wijst op de hachelijke situaties die soms ontstaan. “Denk maar aan die rechtopstaande roodwitte afzetborden met een lampje erop. Als die weg zijn en mensen lopen door, dan vallen ze in een gat. Het is soms best wel gevaarlijk.” De actie geldt ook voor straatmeubilair en straatnaamborden.

Volgens de politie zijn er in Groningen honderden studenten met verkeersborden aan hun muur. Het zette hen ertoe aan een actie te starten. Tussen 1 september en 1 oktober is het mogelijk om anoniem en zonder strafrechtelijke vervolging gestolen goederen zoals verkeersborden, maar ook winkelwagentjes en winkelvlaggen in te leveren. Na die periode zal de politie gaan controleren en optreden tegen bezitters van illegale spullen. Het bezit van een verkeersbord valt onder het strafbare feit heling: de minimale straf is 200 euro boete en een strafblad. [met dank aan UK en Voxlog]
«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK