Circus en kinderopvang als hbo-aanbod

Nieuws | de redactie
20 augustus 2008 | OCW gaat hbo-circus en hbo-kinderopvang opleidingen bekostigen. Bij Fontys kunnen Circus & Performance Art en Pedagogisch Management Kinderopvang rekenen op overheidsgeld.

Voor de opleiding Circus & Performance Art is dit een meevaller want de minister had een eerder verzoek tot bekostiging afgewezen. Rien van der Vleuten, directeur van Fontys Hogeschool voor de Kunsten: ‘We zijn in 2007 gestart met vijftien studenten en voor dit jaar hebben zich al weer twaalf nieuwe aangemeld.

Het is duidelijk dat er een markt is voor deze opleiding. De toekomstige afgestudeerden zullen in Nederland en in het buitenland werk vinden bij zowel het traditionele circus als bij verschillende varianten in de entertainmentindustrie zoals de Efteling. Tegelijkertijd is het ook een opleiding waarvoor dure voorzieningen nodig zijn. Zo hebben we zelfs een hele circustent op onze campus moeten plaatsen. We zijn daarom blij dat de minister nu financieel bijspringt.’

De opleiding Pedagogisch Management Kinderopvang speelt in op de behoefte aan deskundigen binnen alle vormen van kinderopvang, zo meldt Margreet Verbunt, directeur van Fontys PABO ’s-Hertogenbosch: ‘De gediplomeerden van deze nieuwe bachelor zullen competenties op het gebied van management en ondernemerschap en ook pedagogiek en educatie combineren. Zij kunnen daarmee aan de slag als beginnend manager of beleidsadviseur in de kinderopvang.’ 8 september zal staatsecretaris Dijkstra van OCW het officiële startsein geven voor de nieuwe opleiding.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK