Exit-gesprekken op HO-agenda

Nieuws | de redactie
25 augustus 2008 | Om de uitval tegen te gaan zouden instellingen intensiever exit-gesprekken moeten voeren met studenten die met hun studie stoppen. Voor de bèta-opleidingen met hoge uitval is dit door de LSVb al bepleit, nu wordt dit in Groningen concreet op de agenda gezet.

De Groninger Studentenbond (GSb) pleit in de Uraad voor de invoering van zulke exitgesprekken, onder meer om waardevolle informatie te krijgen over struikelblokken in opleidingen. Men wil dat de uitvallers wordt gevraagd naar de reden om met hun studie te stoppen. “Daarnaast is het ook een vorm van nazorg die je studenten verplicht bent als universiteit,” meent aankomend GSb-fractievoorzitter Eva van Viegen. “Als uit exitgesprekken blijkt dat de voorlichting van de RUG misleidend is, moet die worden aangepast.”


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK