HO-goud zit op OU

Nieuws | de redactie
25 augustus 2008 | De meest bewonderde Olympische medaillewinnaar, open-water-lange-afstand-zwemmer Maarten van der Weijden, is een van de studenten aan de OU die eremetaal haalde. Voorzitter Theo Bovens: “Van de elf die naar China gingen, hebben er negen een medaille gewonnen, vijf goud en vier zilver. Een onvoorstelbaar hoge score!

We bieden ons onderwijs gratis aan een aantal door NOC*NSF geselecteerde topsporters. Onze unieke onderwijsvorm, het leren op afstand in eigen tempo, tijd en plaats, in een modulair systeem, blijkt van onschatbare waarde voor topsporters die willen studeren maar met strakke trainingsschema’s zitten. Zij bevinden zich bovendien soms maanden in het buitenland. Wij hebben nu bijna 25 jaar ervaring met deze meest flexibele vorm van universitair onderwijs.

Bijna 50 A-sporters maken inmiddels van onze service gebruik, er vertrokken er 11 naar Beijing. Een collega vroeg zich gisteren hardop af: ‘Die afkorting OU, die stond toch voor Olympische Universiteit?’ U begrijpt dat ik hem niet heb tegengesproken.”


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK