Kinderen dupe van regime

Nieuws | de redactie
26 augustus 2008 | Kinderen uit de buurt van Tsjernobyl komen regelmatig naar andere landen om daar hun gezondheid te helpen versterken. Vlak voordat een groep van hen naar Nederland zou komen, trekt het regime van Loekasjenko hun visa in. Uit vrees dat zij niet meer terug (willen) komen in de laatste dictatuur van Europa.

Het CDA spreekt vandaag nog de ambassadeur van Belarus hier op aan, in de hoop dat de recente signalen van meer vrijlating van politieke opponenten van het regime voor deze zaak eveneens vruchtbaar gemaakt kunnen worden. ScienceGuide berichtte eerder deze zomer al over de merkwaardige praktijken van Loekasjenko met de bevolking rond het vervuilde deel van zijn land.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK