Nederland net onder kennis-kopgroep

Nieuws | de redactie
18 augustus 2008 | De Shanghai-ranking is natuurlijk elk jaar weer spannend voor de individuele uitkomsten per universiteit. Dit jaar biedt zij ook een bredere blik. Zo blijkt ons HO-stelsel relatief goed te scoren, maar haalt niet in kopgroep van landen met tenminste 1 universiteit in de top-20 per brede discipline. Landen als Zweden en Zwitserland halen die top wel.

Wel staat ons land direct daaronder, bij hen die tenminste 1 of meer in de top-100 kennen. En daar komt Nederland zelfs sterk voor de dag: 15 faculteiten/instituten horen in die top bij disciplines in de natuurwetenschappen, techniek, life sciences, medische en sociale wetenschappen. Dat is op het niveau van Duitsland en duidelijk boven landen als Israel, China en Frankrijk.

Het overzicht van de ‘breedte-scores’ per land vindt u hier.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK