Obama verloor één keer welbewust

Nieuws | de redactie
14 augustus 2008 | Professor Charles Ogletree, de directeur van het Charles Hamilton Houston Institute for Race and Justice, was in de jaren negentig docent rechten van presidentskandidaat Obama op Harvard. Diens herinneringen aan zijn student zijn vermakelijk en een boeiende indicatie. Als eerste merkt hij op, dat Obama’s verkiezing tot chef van de Harvard Law Review in 1991 in zijn vakgebied een bijzondere onderscheiding inhield. “Vanuit die post gaat een wereld voor je open.” Daarbij noteert Ogletree, dat de gekozene ook gedaan heeft wat hij in zijn campagne had voorgesteld.

Student Obama viel zijn prof wel op door zijn uitdossing. “Jeans met gaten, sportschoenen, petje, het was meer een of andere dakloze. Hij reed ook in een wagen rond die rijp voor de sloop was. Maar het is wel een van de intelligentste mensen die ik ben tegen gekomen.”

Als basketbalspeler was zijn student zeker zo gedreven als de jonge jurist Obama. Op één keer na. “Dat was toen het team van Harvard tegen een gevangenisteam spelen moest. Zijn directe opponent vertelde dat hij levenslang moest zitten vanwege dubbele moord. Nog nooit heeft Barack zo slecht gespeeld in een wedstrijd als die dag. Na afloop zei hij, dat hij uit medeleven maar liever verloren had,” vertelt de Havard-man aan de Duitse editie van Vanity Fair.
«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK