OCW kapt dor regelhout

Nieuws | de redactie
19 augustus 2008 | OCW werkt aan een opschoning van zijn regelbestand, het ‘kappen van dor hout’. Dit was het debat over 'Dijsselbloem' toegezegd. Bj de concrete uitwerking blijkt dat in 2004 al 400 achterhaalde regels zijn geschoond en er nu nog 1311 voorschriften, subsidie en bekostigingsregels (avv’s) over zijn. Dit lijkt meer dan het is: 791 daarvan zijn officiële selectiebestanden van het Nationaal Archief.

De 520 overige regels zijn niet allemaal relevant meer: zo’n 20 % is al weer achterhaald en wordt nu opgeschoond. In het hoger onderwijs geldt dit per 1 augustus j.l. de richtlijn jaarverslaggeving van de instellingen, de ondersteuning voor de herstructurering van het kunstonderwijs en de regeling voor de eerste en tweedegraads lerarenopleidingen in het hbo 1999-2004. Bij wetenschapsbeleid vervallen subsidieregelingen voor publieksvoorlichting en de stichting Weten.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK