Thuiswonende student de trend?

Nieuws | de redactie
26 augustus 2008 | Thuis wonen is steeds meer trend onder studenten. In Twente zijn de gevolgen al merkbaar. Studenten willen niet meer in Enschede wonen, stelt woningcorporatie De Veste, die de studentenhuisvesting op de campus van de UT regelt. Het bedrijf raakt slechts 76 kamers kwijt aan nieuwe huurders bij de start van het nieuwe collegejaar. Vorig waren dit er nog 450 geweest.

Men vreest dat UT-studenten het voorbeeld van hbo’ers volgen en veel meer thuis blijven wonen. In Eindhoven is hetzelfde fenomeen merkbaar. In het raadsvoorstel Eindhoven Studentenstad wilde de gemeente hier iets aan doen en stelde: “Ouders moeten gemotiveerd worden hun kroost los te laten. Eventuele beginnersangst om het ouderlijk huis te verlaten is te ondervangen door een buddysysteem: ouderejaars die nieuwe studenten wegwijs maken in Eindhoven en ze ervan overtuigen dat op kamers wonen nog zo slecht niet is.” De raad vond deze benadering echter te betuttelend en wil naast TU/e-studenten ook aandacht voor die van Fontys.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK