Universiteiten dalen licht bij ‘Shanghai’

Nieuws | de redactie
18 augustus 2008 | De Nederlandse universiteiten doen het niet slecht in de toonaangevende ranking uit China. Maar anderen doen het -als bij de 'echte' Olympiade- net iets beter: goud voor Utrecht [nummer 9 van Europa, 2 plaatsen omlaag], zilver voor Leiden [3 omlaag naar 23] en brons voor de UvA, VU en Groningen [in peloton tussen 35 en 58]. In de wereldlijst haalt Utrecht als enige de top 50 van hoogst gewaardeerde universiteiten: plaats 47, vijf lager dan in 2007. Benieuwd of uw instelling ook goed scoort?

Harvard blijft de nummer 1. Cambridge is als beste Europese universiteit op 4 duidelijk voor Oxford [plaats 10] gekomen in de wereldlijst. Hoogste instelling in Azië, Tokyo University, komt in de wereldranking op 19.

De Shanghai Jiao Tong wereldranglijst vindt u hier .

De Europese top 100 volgens de Chinezen leest u hier.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK