Universiteiten dalen licht bij ‘Shanghai’

Nieuws | de redactie
18 augustus 2008 | De Nederlandse universiteiten doen het niet slecht in de toonaangevende ranking uit China. Maar anderen doen het -als bij de 'echte' Olympiade- net iets beter: goud voor Utrecht [nummer 9 van Europa, 2 plaatsen omlaag], zilver voor Leiden [3 omlaag naar 23] en brons voor de UvA, VU en Groningen [in peloton tussen 35 en 58]. In de wereldlijst haalt Utrecht als enige de top 50 van hoogst gewaardeerde universiteiten: plaats 47, vijf lager dan in 2007. Benieuwd of uw instelling ook goed scoort?

Harvard blijft de nummer 1. Cambridge is als beste Europese universiteit op 4 duidelijk voor Oxford [plaats 10] gekomen in de wereldlijst. Hoogste instelling in Azië, Tokyo University, komt in de wereldranking op 19.

De Shanghai Jiao Tong wereldranglijst vindt u hier .

De Europese top 100 volgens de Chinezen leest u hier.


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
«

ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.

Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan

OK