Utrecht aan kop bij HO-webimpact

Nieuws | de redactie
18 augustus 2008 | Utrecht blijft de HO-stad van ons land, want in de ranking van web-kracht en –zichtbaarheid van instellingen staan zowel de universiteit als kunsthogeschool HKU op 1 in hun domein. In de wereldranglijst van het HO staat ons land op de 5e plaats, gelijkwaardig aan Australië en Duitsland, en duidelijk boven landen als Japan en Frankrijk. De webometrics-ranking laat zien dat MIT in dit opzicht de ongekroonde koning is. UU en UvA staan bij de 100 beste ter wereld.

Minst present op het internet zijn in het WO de UM en OU. In het hbo staat de HKU duidelijk voorop, maar de Hogeschool Rotterdam en Fontys komen ook op relatief hoge plaatsen. Opvallend zwak scoren Wageningen, de Haagse Hogeschool en Stenden, wat zichtbaarheid en impact op het web betreft: meer dan 4000 andere HO- instellingen doen het beter dan zij.

De webometrics-ranking vindt u hier, inclusief het gedetailleerde overzicht van de impact van hbo en wo in ons land.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK