20 % internationaal in 2010

Nieuws | de redactie
8 september 2008 | De concrete internationalisering binnen zijn hogeschool stelt INHolland-voorzitter Geert Dales eigenlijk teleur. Bij zijn jaaropening zei hij tegen ScienceGuide dat de 2,7% deelname door studenten fors omhoog moet. “Het moet in twee jaar naar 20 %.”

In zijn jaarrede meldde Dales dat een internationale fase binnen de studie voor een hbo’er eigenlijk gewoon verplicht zou moeten worden. Desgevraagd erkende hij wel, dat het niet goed mogelijk lijkt dit nu al op te leggen voor de 97 %, die nog niet internationaal actief is in de studie. Het voorstel is ook niet opgenomen in de 48 actiepunten van zijn bestuurlijke agenda 2008-2010, ‘De 2e fase van INHolland.’ Zijn beleidslijn terzake is dat hij ernaar wil streven een stijging te realiseren tot 20 % participatie in die periode. “Lukt het niet om de internationalisering op deze manier een forse impuls te geven, dan wordt het na 2010 een verplicht aspect van de bacherlorstudie.”

Dales is het erg eens met de analyse van Trude Maas, dat de oriëntatie en grensoverschrijdende verbindingen van de allochtone studenten in het hbo in dit opzicht een asset zijn. “Dat wordt nog te veel onderbelicht en zouden we maximaal moeten leren exploiteren.”


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK