Bekroning slecht voor topmanagers

Nieuws | de redactie
1 september 2008 | Hoe goed zijn de meest bekroonde managers nu echt? In de USA blijkt dat nogal tegen te vallen. Het National Bureau of Economic Research heeft de meest gelauwerde CEO's tussen 1975 en 2000 onderzocht.

In elk geval profiteren topmanagers van de eerbewijzen als Best Performing CEO bij Forbes. Hun beloning stijgt gemiddeld 44% in het jaar van de prijstoekenning. De tijd die ze vervolgens steken in het management daalt echter. Ze worden vaker deel van de jetset, lid van raden van toezicht en schrijven ook meer boeken. Hun feitelijke bedrijfsresultaten blijken dan ook omlaag te gaan vergeleken met hun collega’s en hun prestaties uit de jaren voor de onderscheiding.

En het blijkt dat hun golfhandicap ook lijdt in de jaren na het winnen van hun prijs. Hopelijk gaat dit de HO-toppers uit de ScienceGuide top 10 niet ook overkomen.
«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK