Benedictus eert Fontys

Nieuws | de redactie
1 september 2008 | Tijdens de opening van het studiejaar van Fontys Hogeschool Theologie Levensbeschouwing heeft Piet Hein Dieben de op een na hoogste pauselijke onderscheiding voor leken ontvangen. Mgr. Punt, bisschop van Haarlem, hing hem de versierselen om van het commandeurschap in de orde van Sint Sylvester.

Bisschop Punt sprak in zijn toespraak vol lof over het werk van Dieben, die de onderscheiding met name te danken heeft aan ‘zijn bijzondere en vooral integere inzet voor de relatie tussen de theologie-opleiding in verschillende vormen in Amsterdam en de bisdommen’. Dieben is al ruim dertig jaar werkzaam voor Fontys Hogeschool Theologie Levensbeschouwing en haar rechtsvoorgangers.

Als studieleider was hij verantwoordelijk voor de MO-A en later ook MO-B van de opleiding leraar godsdienst, die ook een opleiding voor pastoraal werk is gestart. Dit viel in eerste instantie onder de Katholieke Leergangen Tilburg, die in 1996 opgingen in Fontys Hogescholen. Daarnaast maakte Dieben deel uit van diverse opleidingscommissies voor de bisdommen Haarlem en Rotterdam. Sinds 1992 is hij directeur van de KTO (Katholieke Theologie Opleidingen).
«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK