Claudio Magris naar Utrecht

Nieuws | de redactie
23 september 2008 | Claudio Magris wordt de gast van de UU in een nieuw writer-in-residence-programma. Sinds zijn meesterwerk Donau. Een ontdekkingsreis door de beschaving van Midden-Europa en de crisis van onze tijd (1986) geldt Magris bij uitstek als iemand die grenzen overschrijdt: tussen heden en verleden, tussen verschillende culturen, en tussen uiteenlopende literaire genres.

“In een rijke en elegante schrijfstijl toont Claudio Magris het effect aan van grenzen en scheidslijnen op onze beleving van de wereld, waarbij hij ons dwingt de wereld vanuit verschillende standpunten te bezien,” vond ook de jury van de Erasmusprijs 2001. Al vele jaren toont Magris zich een onafhankelijk denker en origineel beschouwer van de eigentijdse samenleving – niet alleen in zijn romans, essays en korte verhalen, maar ook als toonaangevend columnist voor diverse Europese dagbladen en tijdschriften.

Tijdens zijn verblijf aan de Universiteit Utrecht zal Claudio Magris een serie masterclasses verzorgen. Op 4 februari 2009 geeft hij een publiekslezing en woont hij een congres over zijn werk bij. Ook zal hij deelnemen aan een debat met Nederlandse schrijvers en intellectuelen. Nadere informatie over het programma volgt later dit najaar.

Werken van Claudio Magris in het Nederlands:

Donau. Een ontdekkingsreis door de beschaving van Midden-Europa en de crisis van onze tijd (1e druk in het Nederlands 1988, 4e druk 2007)

Blindelings (2007)

Langs grenzen: essays, fragmenten, verhalen (2001)

Aan de andere kant: beschouwingen over grenzen (1999)

Microcosmi (1998)

Veronderstellingen aangaande een sabel (1993)

Een andere zee (1992)

De Conde (1992)
«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK