Conservatorium verhuist als canon

Nieuws | de redactie
12 september 2008 | Vandaag opent koningin Beatrix het nieuwste bouwkunstjuweel in het HO: het Conservatorium van Amsterdam. De verhuizing is meer dan alleen logistiek. Zondag a.s. zal een klankengolf met muziek van o.a. Theo Loevendie en popdocent Joost van den Broek als een canon door de stad gaan.

Deze Musicwave van het Sweelinck- gebouw aan de van Baerlestraat naar het nieuwe pand aan het Oosterdokseiland zal als het ware de muze Terpsichore meenemen naar haar nieuwe huis: de Bernard Haitink zaal in het nieuwe conservatorium. Daar is een feestelijk programma van 12.00-18.00 uur met optredens van studenten en docenten van alle afdelingen. Doorlopend is er muziek in alle zalen, van pop, jazz, funk, latin en klassiek tot oude muziek, plus de kans om het prachtige gebouw te bezichtigen. U kunt zelf hier al ronddwalen in het gebouw en genieten van de Japanse inspiratie van architect Frits van Dongen.

Op deze site kunt de muziek en de route en de mogelijkheden tot meedoen aan de verhuizingscanon-wave vinden.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK