Gelderse Pabo in de lift

Nieuws | de redactie
25 september 2008 | Het gaat duidelijk beter met het niveau van de Pabo. De signalen waarover ScienceGuide al eerder berichtte, worden door accreditatieuitkomsten bevestigd. Zo heeft het Instituut Pabo van de HAN in de aanloop naar accreditatie van de visiterende instantie NQA een zeer positieve beoordeling ontvangen voor de kwaliteit van haar onderwijs.

Deze keer had de overheid besloten extra kritisch en diepgaand te kijken naar met name het niveau van het onderwijs in het licht van aanhoudende geluiden over gebrekkige kwaliteit van de Pabo’s.

Uit het beoordelingsrapport van NQA blijkt dat beide Pabo’s van de HAN het prima doen. Pabo Groenewoud scoort 18 keer ‘goed’ op de 20 beoordelingscriteria, Pabo Arnhem 19 keer ‘goed’. Veel Pabo’s en andere opleidingen worden voornamelijk ‘voldoende’ beoordeeld. Enkele zinsneden uit de rapporten van beide Pabo’s over het criterium ‘Hbo-niveau’: “het panel heeft kunnen vaststellen dat de opleiding niet alleen de beoordeling van het eindniveau goed heeft vastgelegd, maar criteria en procedures ook zorgvuldig toepast” en “het werkveld en alumni … zijn zeer tevreden over het niveau”.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK