Google jarig en offensief

Nieuws | de redactie
5 september 2008 |
Google lanceert vlak voor haar 10e verjaardag op 7 september haar eigen frontale aanval op Microsoft,  de browser: Google Chrome. Traditioneel in beta versie, en voor Windows. Mac en Linux gebruikers moeten nog even geduld hebben. De browser is geheel open source.

“We zijn veel verschuldigd aan verschillende open source projecten, en vastberaden de door die projecten ingeslagen richtingen te volgen. Zo hebben we bijvoorbeeld gebruik gemaakt van onderdelen van Apple’s WebKit en Mozilla’s Firefox, en in dat licht stellen wij ook onze broncode beschikbaar aan de open source gemeenschap. Graag werken we met de hele gemeenschap door aan de verdere ontwikkeling van het internet.”, laat de Nederlandse Google Chrome website lezen.

Bijzonder is de wijze waarop de buzz voor de browser gecreëerd werd: geen website maar een papieren comic book getekend door Scott McCloud. Ruim dertig pagina’s – ook helder geschreven – uitleg bij de browser. Philipp Lenssen scande het comic book en postte het als een serie van 38 plaatjes. Mike Linksvayer maakte er een handzaam .pdf document van. Allemaal helemaal legaal, omdat Google heel voorzienend haar promo materiaal onder een Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives license uitbracht. [met dank Kennislandblog]
«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK