HO-toppers onder eigen CAO?

Nieuws | de redactie
3 september 2008 | De SP wil weten wat het kabinet doet aan het feit “dat bestuurders in het hoger onderwijs in één jaar tot 614.000 euro verdienen met behulp van bonussen en andere beloningselementen.” Kamerlid Jasper van Dijk acht de gekozen contstructies een omweg om het 'Balkenendemaximum' te kunnen overschrijden. Van minister Plasterk wil hij derhalve weten of hij het aanvaardbaar vindt, “dat de Raad van Toezicht van een hogeschool een vergoeding van 614.000 voorstelt en goedkeurt?

Zo ja, op grond waarvan? Zo nee, wat gaat u hiertegen ondernemen?” De mogelijkheid om hieraan iets te doen zou kunnen zijn het onder de CAO van de instelling brengen. Van Dijk vraagt of de minister deze in deelt. En zo niet, hoe hij wil voorkomen dat “buitensporige vergoedingen die – zonder overleg met het personeel – door een Raad van Toezicht kunnen worden vastgesteld?”


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK