Hogeschool start universiteit

Nieuws | de redactie
4 september 2008 | Hogeschool Stenden opent een universiteit in Berlijn. “Met Stenden University Berlin zetten we een volgende stap in het realiseren van onze ambities om een sterk en internationaal merk te worden in het HO”, zegt voorzitter Robert Veenstra. Eerste studenten gaan in april 2009 aan de slag. Stenden wordt zo de enige hogeschool in Nederland die zowel HBO als WO aanbiedt, in eigen land en elders.

“Onze universiteit in Berlijn richt zich op academisch onderwijs, onderzoek en kennisoverdracht, passend in onze strategie ter verhoging van de kwaliteit van het onderwijs. We ontwikkelen een zelfstandige onderzoekspraktijk met relevantie voor de beroepspraktijk of de beroepsopleiding. Tevens biedt het Stenden binnen afzienbare tijd het promotierecht. Dit verrijkt tegelijkertijd ons onderwijs in Leeuwarden als Emmen. De nieuwe universiteit wordt geheel gefinancierd uit private middelen”.

Het  onderwijsconcept ‘Leren op afstand’ maakt het mogelijk een internationale doelgroep te bereiken. De universiteit biedt vanaf april 2009 drie wetenschappelijke masterprogramma’s aan, International Communications Management, International Leisure and Tourism Management en International Service Industry Management. Later volgen de masters International Logistics Management en International Higher Education Management. Studenten worden geacht een aantal periodes aanwezig te zijn op de universiteit en daarmee maakt dit onderwijsconcept deelname mogelijk van studenten uit alle delen van de wereld.”


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK