‘Ideaal Jongerenwerk’ van start

Nieuws | de redactie
16 september 2008 | Mariëtte Hamer (PvdA) komt met voorstellen om de aanpak van jongeren met problemen te intensiveren met voorstellen dat de grootste vier gemeenten het voortouw krijgen bij de aanpak. In Rotterdam wordt zij op haar wenken bediend door nieuwe samenwerking tussen HBO en MBO: Hogeschool Rotterdam, InHolland, Zadkine en Albeda College.

Gezien de omvangrijke en indringende jeugdproblematiek van de stad was de leiding van de gemeente Rotterdam niet tevreden over de inzet van het jongerenwerk. Eind 2007 is besloten om hier verandering in te brengen met een plan voor 50 fte aan nieuwe jongerenwerkers.

De zittende jongerenwerkers (135) krijgen een assessment. Tevens wordt een nieuwe opleidingslijn gestart: ‘Ideaal Jongerenwerk’. Bij de nieuwe instroom daarin gaat het om jongeren die reeds affiniteit hebben getoond met het jongerenwerk. De deelnemers zullen 1,5 jaar worden opgeleid (60 weken) en per 10 weken rouleren ze tussen de scholen (MBO en HBO).


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK