Leuven in aantocht

Nieuws | de redactie
9 september 2008 | Alle landen in Europa die samen hun hoger onderwijs 'à la Bologna' hervormen komen op uitnodiging van de ministers voor Onderwijs uit de Beneluxlanden in 2009 bijeen in Leuven/Louvain la Neuve. Daar worden de lijnen uitgezet voor de invulling van de Europese kennisruimte en zijn structuur voor de komende decennia.

Nederland, België en Luxemburg verzorgen ook het secretariaat van het ‘Bolognaproces’ in de periode 2007-2009. Zo kan een invloedrijke rol gespeeld worden, mits er voldoende draagvlak is, zowel in de eigen HO-context als bij andere landen.

Daarom is het belangrijk dat de Nederlandse overheid en instellingen elkaar én partners in Europa weten te vinden die soortgelijke ideeën, ambities en belangen hebben als zijzelf. ScienceGuide gaat in de aanloop naar deze bijeenkomst een serie speciale Nieuwsbrieven uitbrengen rond bijdragen en discussies die de agendering van Leuven 2009 impulsen moeten geven. Input van onze lezers daarvoor stellen wij als steeds op prijs.

Informatie over het Bolognaproces en de conferentie in Leuven is in het Engels beschikbaar op www.bologna2009benelux.org.
De site voor de Leuven-conferentie zelf vindt u hier.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK