Merkel beschaamd openhartig

Nieuws | de redactie
17 september 2008 | Dr. Angela Merkel mag het soort regeringsleidster zijn om jaloers op te zijn – chemica, R&D’ster, nuchter, volhardend, miljarden extra voor kennis, én Wagner- liefhebster - maar haar meest recente bekentenis is werkelijk onthutsend.

Met al haar bèta-naturel geeft zij niettemin toe “etwas innovationsunfreundlich” te zijn in haar dagelijkse doen. Hippe hightech voor in de keuken verafschuwt ze zelfs. Ze bekende niet eens een broodrooster in huis te hebben.

Ergste biecht bij de opening van de grote Funkausstellung in Berlijn? Ze kreeg enkele jaren geleden woorden met haar chauffeur. Toen deze een TomTom voor de dienstauto wilde laten aanschaffen, was ze narrig en sceptisch. Waar was dat nou weer nodig? “Meinen Sie wirklich das Sie mit der Karte nicht klarkommen?” Merkel vond dat een man kaart moest kunnen lezen. En nog iets: volstrekt vanzelfsprekend sprak ze haar chauffeur met ‘Sie’ aan. Voor dat eerste schaamde ze zich nu toch wel een beetje. Dat laatste viel niemand in de Duitse media op. Zo beschaafd is men bij onze oosterburen nog.
«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK