Nieuw artikel (10)

Nieuws | de redactie
8 september 2008 | Wat is identiteit? Hoe zien kunstenaars in China en ons land haar? 'Who Am I' –een nieuw boek van de Willem de Kooning Academie- documenteert hoe jonge grafische kunstenaars uit Rotterdam en Hangzhou hun visie geven.

Het project  ‘Who Am I’ ging van start als samenwerking van WdKA’s grafiekstudio en Galerie Atelier Herenplaats uit Rotterdam, een galerie die werkt met kunstenaars met een verstandelijke beperking: ‘Outsider Art’. Het initiatief werd genomen door graficus Hans Andringa, die aan het hoofd staat van de grafiekstudio van de WdKA.

Vorig jaar werd de China Academy of Art in Hangzhou uitgenodigd mee te doen, in het kader van de nauwe samenwerking met de Rotterdamse kunstacademie. Deelnemers waren studenten van de WdKA en de CAA, én kunstenaars van Herenplaats. Hen werd gevraagd drie werken te maken rond het thema identiteit. Formaat maximaal 15 x 20 cm, in hoogdruk, vlakdruk, diepdruk, zeefdruk of computerprint te maken en in beperkte oplage te drukken.

De in totaal 56 werken werden gelijktijdig in Hangzhou en Rotterdam getoond, waarbij de eigenheid en toepassing van de verschillende grafische technieken naar voren kwamen, naast de culturele achtergrond en attitude van zowel docent als student. Dit is nu gedocumenteerd in het nieuwe boekje. Daarin staat werk afgebeeld van Gao Chuan, Zhao Liying, Gu Juyi, Tang Manwen, Jin Qundan en Chen Yunjie van de China Academy of Art in Hangzhou/China, Paulus de Groot, Jacqueline Loeve, Louisa Schot, Belinda Tijssen, Wouter Valentijn en Karin van As van Galerie Atelier Herenplaats, en Rick van den Berg, Tarek Adel Resk Khalei, Kim Hospers, Merlijne Marell, Tom Slegtenhorst en Lei Wu van de Willem de Kooning Academie.

Drs. Richard E. Ouwerkerk, voorzitter van de Directie van de WdKA, presenteert het boekje op vrijdag 12 september 2008 om 17 uur in Galerie Atelier Herenplaats, bij de opening van de nieuwe tentoonstelling ‘Komkommertijd’.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK