Pabo’s op weg omhoog

Nieuws | de redactie
22 september 2008 | De Pabo’s lijken een keer ten goede te hebben gemaakt. In de nu lopende accreditatieronde komt tijdens verschillende site-visits naar voren, dat de hbo-brede aanpak om tot structurele verbetering bij de Pabo te komen gunstig doorwerkt.

Zowel inhoud als organisatie van het onderwijs en de borging van de kwaliteit daarvan zouden aantoonbaar versterkt zijn. Staatssecretaris Van Bijsterveldt merkte bij de presentatie van ‘Krachtig meesterschap’ aan de HU op, dat zij geluiden van zo’n verbetering vanuit het accreditatieproces had opgepikt.

ScienceGuide had de voorbije weken zowel vanuit de kring van de kwaliteitszorg in het HO, als vanuit bestuurlijke organisaties vergelijkbare signalen gekregen. Het vertrouwen in het zelfstandig vernieuwend vermogen van de Pabo’s zou door de onderzoeken in het kader van de huidige accreditatieronde merkbaar vergroot zijn.
«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK