Plasterk gispt Rutte

Nieuws | de redactie
2 september 2008 | Minister Plasterk heeft zijn voorganger op de HO-portefeuille, Mark Rutte, een draai om de oren gegeven bij de opening van het academisch jaar. Dit deed hij vanwege de VVD-kritiek op vermeende discriminatie door de UU, waarin de liberalen vragen van de PVV achterna leken te lopen. Plasterk vroeg zich af waar “de VVD al die ophef” vandaan haalde.

De UU doet volgens hem niets verkeerd. De universiteit had al op ScienceGuide aangegeven: “Helaas heeft de Telegraaf de plannen van de Universiteit Utrecht [om meer allochtone studentassistenten te werven] verkeerd geïnterpreteerd. De universiteit geeft geen voorrang aan allochtone studenten, maar zij heeft extra plekken gecreëerd om allochtone studenten te interesseren voor de wetenschap.”

Plasterk beaamde dit en zei in Amsterdam, dat wat de UU hiermee doet ook door onder meer de Echo Award aangemoedigd wordt. Hij herinnerde de VVD er aan dat “hun leider Mark Rutte nota bene beschermheer is van de Echo Foundation, bekend van de Echo Awards: een stimuleringsprijs voor niet-westers allochtoon toptalent in Nederland met de bedoeling om alle talenten in Nederland te rekruteren en hen de mogelijkheid te bieden om zich nog verder te ontwikkelen. Als ik die prijzen mag uitreiken, verzorgt Mark Rutte de presentatie van de Awards. Beschermheer en jurylid daarvan is Mark Rutte.“ De minister concludeerde over de VVD daarop het volgende: “Ze moeten dus eerst eens nadenken voordat ze zulke vragen stellen.”«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK