Saoedische studenten niet direct succes

Nieuws | de redactie
9 september 2008 | Van de Saoedische studenten die werden toegelaten tot een speciaal Engelstalig geneeskundecurriculum mag er slechts een van de 12 onvoorwaardelijk door aan de UM. Vijf anderen moeten het gehele eerste jaar overdoen. Van de eerste groep van veertig Saoedi's zijn er al vijf vertrokken die wel de anderhalf jaar pre-med vakken haddenn gevolgd bij het UCM maar niet goed genoeg waren voor geneeskunde. Niet alleen de beheersing van het Nederlands bleek een onoverkomelijk probleem, ook hun Engels is vaak ver onder de maat.

Een volgende groep eerstejaars bestaat voor een veertiental uit de eerste lichting, die in januari 2007 in Maastricht arriveerde. Men dacht begin dit jaar nog dat twintig studenten uit die groep door zouden kunnen stromen, maar naast de veertien ‘oudgedienden’ konden vijf uitzonderlijk goede studenten uit die tweede groep Saoedi’s beginnen. Van hen zijn overigens 13 voorwaardelijk toegelaten: hun beheersing van het Engels is nog onvoldoende. Als dat aan het eind van het studiejaar nog steeds het geval is, moeten ze terug naar hun land.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK