Vertrouwen als sleutel in economie

Nieuws | de redactie
23 september 2008 | De voortslepende kredietcrisis en de wereldwijde onrust op de financiële markten raken veel, maar bovenal het vertrouwen in de economie. 'Trust' speelt overal: op de werkvloer, bij fusies en overnames, in de handel tussen landen. De internationale conferentie 'The Economics of Trust' -donderdag a.s. in Tilburg- behandelt dit actuele vraagstuk, met onder meer een analyse van SZW-minister Donner.

Guido Tabellini, oud- voorzitter van de European Economic Association en hoogleraar economie aan de Bocconi Universiteit te Milaan, gaat in op het belang van normen en waarden voor het functioneren van overheidsinstellingen. Hoogleraar Geert Hofstede, de meest geciteerde Nederlandse econoom, gaat in op de culturele voorwaarden voor het ontwikkelen van vertrouwen binnen groepen, organisaties en landen. Topeconoom Thorsten Beck, voorzitter van het European Banking Center in Tilburg en afkomstig van de Wereldbank, spreekt in zijn lezing over het belang van vertrouwen voor een betrouwbare en effectieve financiële markt.

Meer informatie over sprekers en het programma is te vinden op www.assetconference.nl .


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK