Gore laat studenten lopen

Nieuws | de redactie
20 oktober 2008 | Al Gore was in het Endemolcentrum in Aalsmeer en liet een gesprek met studenten - vanwege een drukke avondspits - schieten. Die waren daar niet blij mee. Terwijl Gore voor een zaal van 850 vertbetelende lieden zijn speech begon, werd in de gangen eromheen de leus ‘Where is Al Gore?’ gescandeerd. De studenten maakten zelfs aanstalten voor een protestmars richting het hoofdpodium. De aangesnelde beveiliging wist dit echter te voorkomen.

De jongeren volgden hierna de speech op videoschermen. Zij eisten hun vijftien euro voor een toegangskaart terug. Gijs van der Poel – voorzitter van de duurzaamheidswerkgroep studentenraden – is in Folia teleurgesteld: ‘Al Gore verkondigt altijd dat jongeren de toekomstige leiders van de wereld zijn, maar nu we hier zijn geeft hij niet thuis. Hij verliest hier veel goodwill mee.’ Een medewerkster van de organisatie betreurt de gang van zaken, maar zegt er weinig aan te kunnen doen. ‘Dat Al Gore in de file kwam te staan, konden wij niet voorzien.’

Ewoud de Kok – lid van de UvA-studentenraad Economie en Bedrijfskunde – wist wel een plaats te bemachtigen in de grote zaal en was enthousiast over Gore’s toespraak. ‘Naast het aankaarten van het klimaatprobleem heeft Gore vandaag ook daadwerkelijk concrete oplossingen aangedragen voor het klimaatprobleem. Zo zouden hoogspanningsnetten van Europese landen op elkaar moeten worden aangesloten, om windstiltes en de daaruit voortvloeiende afname van stroomkracht op te kunnen vangen.’ Naast de concrete oplossingen was de speech van vooral ook een herhaling van de onheilstijding uit Gore’s documentaire An Inconvenient Truth: het is vijf minuten voor twaalf.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK