Gouda, hypes, feiten

Nieuws | de redactie
9 oktober 2008 |

Het ‘steekincident in Gouda’ en het spoeddebat in de Tweede Kamer dwingen tot bezinning op de hype-tendens in het publiek debat. Al was het maar omdat de feiten nauwelijks gecheckt leken, voordat F-16’s van Uruzgan naar Midden-Holland gedirigeerd moesten worden. Fontysstudenten journalistiek kraken de mythevorming.

“Een steekincident was de druppel. Connexxion besloot, nadat een chauffeur was beroofd, even geen bussen meer te laten rijden in de Goudse wijk Oosterwei.  Alle media pakten ermee uit. Maar wat waren de feiten? De pikantste: de beroving vond niet plaats in Oosterwei, maar in een andere wijk van Gouda.” Lees hier de ontnuchterende analyse.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK